افغانستانگزارش ها

مراسم عروسی دسته جمعی ۷۰ زوج جوان؛ در کابل برگزار گردید.

مسئولین بنیاد خیریه سید احمد سیلاب با برگزاری عروسی دسته جمعی 70 زوج جوان از اقوام مختلف افغانستان بر محو رسم و رواج‌های کمرشکن رایج در عروسی‌ها تاکید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری توانا : مسئولین در بنیاد خیریه سید احمد سیلاب امروز دوشنبه (23 جوزا سال 1401 هجری خورشیدی ) عروسی 70 زوج جوان که به دلیل مشکلات اقتصادی و فقر و تنگدستی از برگزاری مراسم عروسی‌شان ناتوان بودند را به گونه دسته جمعی در کابل برگزار نمودند.

سید احمد سیلاب رئیس این بنیاد خیریه در کابل گفت،که ما در ادامه برگزاری مراسم عروسی‌های دسته جمعی امروز هم بیش از عروسی 70 زوج جوان را به‌گونه دسته جمعی برگزار کردیم،که سرمایه‌دار‌ترین دامادان این مراسم یک کراچی دستی دارند.

وی با انتقاد از رسم و رواج‌های نا پسند و کمرشکن در عروسی‌ها گفت،که متاسفانه حاجی ما 5 وقت پشت سر ملا امام مسجد نماز می‌خوانند؛ اما طویانه خواهر و دخترش میلیون‌ها افغانی مصرف دارد،که با پول طویانه حج می‌روند که نه شرم دارند و نه هم حیا.

او افزود: ما به خاطر جلوگیری از مصارف‌ گزاف و رقابت‌های منفی میان خانواده‌ها، این عروسی دسته جمعی را برگزار کرده تا به فرهنگ‌ غلط در مراسم عروسی‌ها نه بگویم.

رییس بنیاد سید احمد سیلاب گفت: ما در بین 70 زوج که امروز عروسی شان برگزار شده است دامادان داریم که از طرف خانواده خسر برایش یک هفته وقت داده شده بود که در یک هفته باید عروسی کنند یا نامزادی را فسخ نمایند.

به گفته سیلاب در این عروسی دسته جمعی برای هر زوج 80 قلم وسایل خانه به شمول 25 قلم وسایل آرایشی تحفه داده شده است.

علمای دین برگزاری چنین عروسی‌های دسته جمعی را امر خدا پسند خوانده و برتداوم چنین برنامه‌ها در سراسر کشور تاکید می‌کنند.

از سوی هم محمد اسماعیل زاهدی امام جمعه غرب کابل گفت: در فرهنگ قرآن والدین، اغنیا، تجار و خیرین مسئولیت دارند که امر ازدواج را در خانواده‌ها و جامعه تسهیل کنند.

آقای زاهدی همچنان گفت: عروسی دسته جمعی امروز که از همه اقوام و اقشار جامعه در آن حضور دارند پیام همدلی، هم‌پذیری، وحدت ملی و مسُولیت‌پذیری اغنیا و خیریه را در قبال افراد فقیر جامعه می‌رساند.

این عالم دین از حکومت سرپرست خواست،که در قسمت برچیدن رسم و رواج‌های ناپسند که با فرهنگ اسلامیت و افغانیت در تضاد می‌باشند گام برداشته و فرهنگ عروسی دسته جمعی را در جامعه فعلی نهادینه سازند.

علی احمدی یکی از دامادان این عروسی دسته جمعی به رسانه ها گفت،که من به دلیل مشکلات اقتصادی و فقر و تنگدستی نتوانستم،که مراسم عروسی خویش را برگزار کنم.

وی می‌گوید،که بیش از یک سال است که نامزد بود اما نتوانسته مراسم عروسی شان را برگزار بکنند.

گفتنی است،که بنیاد خیریه سید احمد سیلاب از سه سال به این طرف 21 مراسم عروسی دسته جمعی زوج های جوان را در ولایات مختلف افغانستان برگزار کرده،که حدود 3 هزار زوج جوان به کمک مالی این بنیاد زنده گی مشترک خویش را آغاز کرده است.

 

سید احمد راشد کاشفی

 

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button