آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، گفته است که به دلیل درگیری روسیه و اوکراین، کشورهای ثروتمندتر به سرعت خطرناکی به سوختهای فسیلی روی آوردهاند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، گوترش روز سهشنبه، ۱۴ جون، هشدار داده کشورهایی که سرمایهگذاریهای جدید در زمینه استخراج زغالسنگ، نفت و گاز انجام میدهند، در مورد تاثیرات مخرب آنها نسبت به تغییرات آب و هوایی دچار «توهم» هستند.
آنتونیو گوترش در یک سخنرانی ویدیویی در اجلاس جهانی اتریش، در کنفرانس اقلیمی که توسط هنرپیشه و فرماندار سابق الیفرنیا، آرنولد شوارتزنگر، آغاز شد، گفته است: «بحران انرژی که توسط جنگ در اوکراین تشدید شده است، شاهد دو برابر شدن خطرناک سوختهای فسیلی توسط اقتصادهای بزرگ بوده است.»
گوترش گفته که انتشار گازهای گلخانهای جهان باید در این دهه ۴۵ درصد کاهش یابد، اما در حال حاضر پیشبینی میشود که ۱۴ درصد افزایش خواهد یافت.
او در این کنفرانس گفته است: «ما شاهد یک قطع ارتباط تاریخی و خطرناک هستیم. علم و شهروندان جهان خواستار اقدامات قابل لمس و متحولکننده برای اقلیم جهان هستند.» با این حال، به گفته او، بسیاری از دولتها پای خود را از این امر مهم بیرون میکشند.
از زمان حمله روسیه به اوکراین، آلمان و هالند برنامههای خود را برای توسعه میدان گازی جدید به دریای شمال متمرکز کردهاند.
شرکت دولتی گاز قطر بهعنوان بخشی از بزرگترین پروژه گاز مایع طبیعی جهان رو به گسترش است و بریتانیا نیز در حال تأمین مالی پروژه «اِلاِنجی» در موزامبیک است.
براساس گزارشها، آخرین اجلاس اقلیمی در ماه نوامبر سال گذشته در بریتانیا برگزار شد و کشورهای اشتراککننده در این اجلاس بر سر پیمانی برای مقابله با گرمایش زمین توافق کردند.
خبرگزاری توانا – شریف رحیمی