مسوولین یک دانشگاه خصوصی نمایشگاه یک روزه فناوری و تکنالوژی و معلوماتی را به منظور تشویق و نمایش دستآوردهای فناوری دانشجویاناش افتتاح کرده و تاکید دارند،که بدون پیشرفت تکنالوژی نمیتوانیم به ترقی افغانستان دست پیدا کنیم.
به گزارش خبرگزاری توانا ؛ شفیع الله شینواری رئیس دانشکده کمیپوتر ساینس دانشگاه باختر امروز چهارشنبه(12 اسد سال 1401 هجری خورشیدی) هنگام افتتاح این نمایشگاه گفت:” در این نمایشگاه، دستآورد های دانشجویان ما در بخشهای فناوری به نمایش گذاشته شده است”.
وی با بیان اینکه دانشجویان ما دستآوردهای خوبی درعرصههای تکنالوژی کسب کرده گفت: ما در این نمایشگاه حدود 15 پروژه که در بخشهای هوش مصنوعی، نرم افزار و آی تی که با وصل شدن با انترنت کارهای اساسی را انجام را به نمایش گذاشتیم.
آقا شینواری چالشهای اصلی پیشرفت در عرصه فناوری و معلوماتی را عدم ارتباط با دانشگاههای معتبر جهانی عنوان کرده و از حکومت سرپرست خواست که روابط حسنه را میان دانشگاههای افغانستان و جهان ایجاد کنند تا دانشجویان ما در ابعاد مختلف فناوری و معلوماتی دستآوردهای خوبی را کسب کنند.
بهیر حٔلاند معاون علمی دانشگاه باختر گفت،که هدف اصلی این نمایشگاه رشد استعدادهای دانشجویان ما است،که درعرصه فناوری دستآوردهای خوبی را کسب کردهاند.
وی با بیان اینکه پیشرفت و ترقی کشور بدون فناوری و معلوماتی امکانپذیر نیست گفت:” ما زمانی میتوانیم با کشورهای منطقه و جهان رقابت علمی و سالم داشته باشیم که در عرصه فناوری و معلوماتی پیشرفت کنیم”.
استاد عارفی مشاور علمی این دانشگاه نیز بر زمینهسازی رشد استعدادها دانشجویان در بخش فناوری و معلوماتی تاکید کرده میگوید روح زندهگی قرن امروز تکنالوژی است که باید جوانان ما در این بخش بیشتر فعال شوند.
مریم حسینی دانشجوی این دانشگاه که در بخش ایجاد سیستم آبیاری زارعت از طریق انترنت کار کرده است گفت: پروژهی که ما کار کردیم میتوانیم با آن از راه دو با وصل شدن به انترنت وضعیت آبیاری زارعت خویش را کنترل کرده و بدانیم که گیاه زراعتی ما چه وقت نیاز به آب دارد و همچنان میتوانیم آب مورد نیاز گیاهی خویش بدون حضور فزیکی تامین کنیم.
این دانشجو از حکومت سرپرست میخواهد که زمینه رشد استعدادهای جوانان را درعرصههای فناوری و معلوماتی مساعد بسازد تا کشور ما از وابستگیها نجات پیدا کند.
سالانه صدها تن در کشور از رشته دانشهای کمپیوتر-ساینس و نرم افزار از دانشگاههای دولتی و خصوصی فارغ میشوند.
این فارغین امیدوار هستند،که زمینههای کار آفرینی و کاریابی در عرصه فناوری اطلاعات( IT) و اپلیکیشنهای هوشمند برایشان مساعد گردند.
سید احمد راشد کاشفی