از روز ۱۹ ماه مبارک یا شب لیله القدر با از جمع بزرگی از نمازگزاران و محیبان اهل بیت علیهم السلام در سلطانیه بلخ بزرگداشت شد.
به گزارش خبرگزاری توانا: امروز ۲۱ حمل سال جاری،
شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یکساله انسانها در مسجد سلطانیه بلخ با جمع بزرگ نمازگزاران و محیبان اهل بیت علیهم السلام بزرگداشت به عمل آمد.
در آغاز برنامه تلاوت قرآن صورت گرفت و
به دنبال آن دعا پر فیض جوشن کبیر قراعت شد.
پس از تلاوت سید حیدر هاشمی، ملا امام مسجد سلطانیه مزار، به سخنرانی پرداخته و درمورد اهمیت شب قدر چنین گفت: شب قدر یکی از الطاف و موهبتهای ویژه خداوند در ماه رمضان است که، خداوند، توفیق اطاعت، عبادت و بندگی را به بنده های خود میدهد.
وی نیز افزود که، شب قدر، شب بخشش گناهها تمام انسان هاست.
در باره اهمیت شب قدر، پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) چنین فرمودهاند: «خداوند از روزها، جمعه و از ماه ها، ماه رمضان و از شب ها، شب قدر را برای خود اختیار کرده است»
شب قدر اوج معنویت و عبادت ماه مبارک رمضان است. شبی که قرآن؛ کلام خداوند در آن نازل شده است و مقدرات زندگی بشر تا شب قدر آینده در آن تعیین میشود.
در مورد اهمیت شب قدر خداوند سورهای در خصوص این شب نازل فرموده، و در این سوره خطاب به پیامبرش میفرماید: «وما ادریک ما لیلة القدر؛ و تو چه میدانی که شب قدر چیست؟»
آنگاه خداوند بدون فاصله به عظمت و بزرگی آن شب اشاره کرده و میفرماید: «لیلة القدر خیر من الف. شهر؛ شب قدر از هزار ماه بهتر است.»
این نوع تعبیر نشانۀ عظمت، منزلت و اهمیت شب قدر است که، نشان میدهد حتی پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) قبل از نزول این آیات به آن واقف نبوده است.
مجتبی خوشیوال
خبرگزاری توانا