گزارش از دستاوردهای یک ساله ادارهٔ تعلیمات تخنیکی و مسلکی در یک سال گذشته
در کنفرانس خبری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت برگزار گردید، مسئوولین ادارهٔ تعلیمات تخنیکی و مسلکی گزارش اجراأت یک سال گذشته را ارائه کردند.
به گزارش خبرگزاری توانا: امروز یکشنبه 25 سنبله سال 1403 هجری شمسی مولوی غلام حیدر شهامت سرپرست ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی در برنامه تشریح و دستاوردهای ادارات دولتی در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت گفت،که در یک سال گذشته نمایشگاه ملی ابتکارات برتر افغانستان برگزار شد و نیز 152 پروژه ابتکارات غرض تطبیق به ادارات امارتی معرفی و ارسال گردید.
وی افزود،که ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی به منظور ارتقای سطح کیفی و کمی خدمات و برنامههای کاری این اداره، استراتیژی پنجساله تعلیمات تخنیکی و مسلکی برای تقویت و افزایش نیروی کاری متخصص و ماهر منظور گردیده و به منصۀ اجرا گذاشته شده است.
به گفته وی،ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی در تربیه و انکشاف نیروی کاری مسلکی نقش مهم داشته و این سرمایه بشری رابطه مستقیم با انکشاف تخنیکی، اشتغال زایی، کاهش فقر و رشد اقتصادی کشور دارد.
در همین حال مولوی غلام سعید احساس معاون ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی می گوید،که در یک سال گذشته برای8150 تن برنامههای کوتاه مدت حرفوی و همچنان برای 100 تن فارغان ورکشاپ کار آفرینی دایر شده است.
وی افزود،که ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی برای ایجاد فرصتهای شغلی 3745 تن فارغان تلاشهای پیگیر صورت گرفته و نیز به تعداد 769تن فارغان در نهادهای امارتی و سکتور خصوصی، جذب شده اند.
به گفته ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی: برنامههای متعدد آگاهیدهی در مورد اهمیت و جایگاه تعلیمات تخنیکی و مسلکی راه اندازی گردیده و نیز به تعداد 2 محصل و 2 استاد غرض اشتراک در مسابقه نو آوری به کشور چین اعزام شده اند.
از سوی هم مفتی فضل الرحمن فاضل معاون مالی و اداری ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی می افزایند،که در جریان یک سال گذشته، با 16 نهاد داخلی و خارجی تفاهمنامههای همکاری به امضا رسیده، و با 25 نهاد داخلی و خارجی در خصوص توسعه و بهبود تعلیمات تخنیکی و مسلکی هماهنگی لازم تامین شده است و از چگونگی اجراات و تطبیق پلان عملیاتی بخشهای مربوطه در مرکز و ولایات بررسی صورت گرفته است.
وی افزود،که ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی پلانها، پالیسیها، اسناد تقنینی و طرحهای انکشافی ترتیب گردیده، ورکشاپهای آموزشی برای اساتید تعلیمات تخنیکی و مسلکی و تعلیمات خاص دایر شده است.
از سوی هم معاون این اداره می افزایند،که از تعلیمات تخنیکی و مسلکی 9 کشور الگو برداری صورت گرفته و نیز رهنمود نگارش منابع درسی و رسالههای علمی و تحقیقی ترتیب شده است.
مسئوولین ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی می گویند،که رشتههای موجود در مراکز آموزش تعلیمات تخنیکی و مسلکی بازنگری شده، برای ایجاد رشتههای جدید تدابیر لازم اتخاذ شده است.
سید احمد راشد کاشفی
خبرگزاری توانا