در کنفرانس خبری که در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت برگزار گردید، مسئوولین وزارت اطلاعات و فرهنگ گزارش اجراأت یک سال گذشته را ارائه کردند..
به گزارش خبرگزاری توانا: امروز سه شنبه 27 سنبله سال 1403 هجری شمسی مولوی حیات الله مهاجر فراهی معین امور نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ در برنامه تشریح و دستاوردهای یک ساله ادارات دولتی در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت گفت،که تاکنون به 620 خبرنگار، کارتهای خبرنگاری توزیع شده،طرزالعمل چینلهای یوتیوب نهای گردیده و طرزالعمل صندوق خبرنگاران نیز ترتیب شده است.
وی گفت،که به منظور فراهم ساختن تسهیلات لازم و ترویج هرچه بیشتر فرهنگ گردشگری، هم اکنون کار اعمار هوتلهای معیاری در برخی از ولایات جریان دارد.
وی افزود،که این وزارت متعهد به رشد صنعت گردشگری در کشور بوده، چنانچه اخیراً انستیتیوت گردشگری و هوتلداری فعال شده و هم اکنون تعداد زیادی از جوانان مصروف فراگیری تعلیمات در این انستیتیوت میباشند.
مسئوولین وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت،که در یک سال اخیر، به تعداد 9 هزار اتباع خارجی از ساحات تفریحی و تاریخی افغانستان دیدن نموده و طی همین مدت، به تعداد 9 میلیون گردشگر داخلی نیز ثبت این وزارت شده است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ: شبکه های تلویزیونی، رادیویی و یوتیوب و رسانه های مکتوب در سال گذشته مورد ارزیابی قرار گرفتند که در نتیجه آن 55 کانال تلویزیونی، 69 کانال رادیویی و 320 کانال یوتیوب به عنوان ناقض خط مشی امارت اسلامی شناسایی شدند.
در همین حال مولوی قدرت جمال معین مالی و اداری و گرحٔندوی وزارت اطلاعات و فرهنگ مس گوید،که در یک سال گذشته در تفاهمنامه های زیادی با ادارات بین المللی به تعداد 18 مرکز ظرفیت سازی برای جوانان ایجاد شده که از این رهگذر تاکنون به تعداد 14هزار جوان مستفید شده است.
وی گفت،که تدویر 310 سمینیار آموزشی و نشست فرهنگی برای جوانان از اقدامات دیگر این وزارت طی یک سال اخیر میباشد.
وزارت اطلاعات و فرهنگ: در تفاهم با ادارات بین المللی به تعداد 18 مرکز ظرفیت سازی برای جوانان ایجاد شده که از این رهگذر تاکنون به تعداد 14 هزار جوان مستفید شده است.
به گفته وی وزارت اطلاعات و فرهنگ،با 100نهاد تحصیلی و مرکز آموزشی تفاهمنامههای همکاری به امضا رسیده که از این رهگذر زمینه فراگیری تحصیلات عالی رایگان برای 1581 تن و با تخفیف ویژه برای 17787 تن دیگر در مرکز و ولایات فراهم شده است.
مسئوولین وزارت اطلاعات و فرهنگ می گویند،که در بخش گردشگری، به تعداد 3 هزار شرکت ثبت این وزارت بوده که در آن هزاران تن به صورت مستقیم و غیر مستقیم مصروف کار میباشند.
از سوی هم مولوی عتیق الله عزیزی معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ می افزایند،که در یک سال گذشته جمع آوری حدود 10 هزار ترانه، ترانم و نعت، تدویر 12 نمایشتیاتر، ثبت 2410 آثار باستانی ادوار مختلف، و جلوگیری از قاچاق 416 قلم آثار تاریخی در میدان هوایی کابل و گمرکات کشور، از فعالیتهای عمده این وزارت در یک سال اخیر میباشد.
مسئوولین وزارت اطلاعات و فرهنگ افزودند،که در یک سال گذشته سروی علمی 400 ساحه باستانی در 14 ولایت کشور انجام شده، و به تعداد 371 ساحه باستانی تثبیت و شناسایی شده است.
سید احمد راشد کاشفی
خبرگزاری توانا