نشست خبری سازمان ملل متحد و رسانههای افغانستان به مناسبت هفتاد و نهمین سالروز تأسیس ملل متحد زیر نام “فرصتهای گذشته، کنونی و آینده رسانهها” در کابل برگزار شد.
هدف اصلی این کنفرانس ارزیابی وضعیت کنونی رسانهها در افغانستان بود تا اشتراککننده گان بتوانند پیشنهادهای خود را به حکومت سرپرست، رسانهها و سازمان ملل ارائه کنند.
به گزارش خبرگزاری توانا: دیروز چهارشنبه دوم عقرب سال 1403 هجری شمسی پاتریشیا، رئیس یونسکو در افغانستان،در نشست خبری بمناسبت هفتاد و نهمین سالروز تأسیس سازمان ملل متحد زیرنام فرصت های گذشته،کنونی و آینده رسانه ها در کابل گفت،که “با توجه به نهادهای سازمان ملل متحد که در افغانستان کار می کنند و جمعیتی که به آنها خدمت می کنیم، خبرنگاران شرکای ضروری ما هستند. زیرا آنها نقشی حیاتی در اطلاع رسانی به مردم از برنامه های دستوری ما دارند. و همچنین فراخوان های خود را به جوامع بین المللی برای ادامه حمایت از دفاع برای صلح و رفاه در افغانستان در انجام وظایف خود، تشریح کنیم..”
از سوی هم حفیظالله بارکزی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان در این برنامه میگوید،که خبرنگاران و رسانهها هنوزهم با مشکلات دسترسی به اطلاعات و چالشهای اقتصادی مواجه هستند.
“کمککننده گان بینالمللی به وضعیت رسانهها توجه کمی دارند و از نظر اقتصادی به آنها کمکی نمیشود. اکنون مشکلات دسترسی به اطلاعات و چالشهای اقتصادی خبرنگاران به شدت محسوس است. نیاز است که گفتوگوهایی برای حل این مسائل برگزار شود. همچنان باید دستاوردهای افغانستان نادیده گرفته نشود. امیدوارم قانون رسانهها و دسترسی به اطلاعات تصویب شود و مشکلات اقتصادی خبرنگاران که از فقر شدید رنج میبرند، برطرف گردد.”
در همین حال شفیق وردک، استاد دانشگاه کابل، نیز تأکید کرد که برای حل مشکلات خبرنگاران و رسانهها، باید گفتمانهایی میان آنها برگزار شود.
“باید ژورنالیستان نظاممند شوند. ما چهار پیشنهاد برای خبرنگاران داریم: تعهد به حرفه خود، اجرای اصول خبرنگاری، برقراری رابطه با نظام سیاسی و تخصصیتر شدن بحثها. همچنین رسانهها باید در میان خودشان به تبادل نظر بپردازند تا مشکلاتشان شناسایی شود.”
گفتنی است که، در اخیر این محفل اشتراک کننده ها به شش گروه ده نفری تقسیم شده و روی موضوعات مختلف از جمله هوش مصنوعی، موضوع مالی رسانه ها، نقش نهادها و غیر بحث و تبادل نظر صورت گرفت که الحاج ابوذر صارم سرپلی رییس نهاد رسانه یی افغانستان به نمایندگی از گروه پنجم در مورد نقش نهادها گفت که، تعداد نهادهای حامی خبرنگاران کافی بوده و نیاز به یک کنسرسیوم بین همه نهادهای حامی و مدافع خبرنگاران است که در این کنسرسیوم نماینده زونها، نماینده ولایتی نهادها، نماینده رسانه ها حق رای و اشتراک را داشته باشند.
گفتنی است،که پیش از این نیز مقام های دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) بر پشتیبانی از خبرنگاران و رسانه ها تاکید کرده بودند.
سید احمد راشد کاشفی
خبرگزاری توانا