مدیرعامل راهآهن ایران با توجه به مجاورت ایران، افغانستان و چین، خواستار اتصال راهآهن سه کشور شد.
معاون وزیر راهوشهرسازی ایران در دیدار با رئیس اداره راهآهن افغانستان تاکید کرد که به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران، افغانستان و چین، مسیر ریلی هرات، تنها مسیری است که میتواند به طور قابل توجهی هزینههای ترانزیتی را کاهش دهد و زمان سفر را کوتاهتر کند. جبار علی ذاکری با اشاره به اراده راهآهن ایران برای همکاری با افغانستان در توسعه زیرساختهای ریلی، افزود: موقعیت استراتژیک خط آهن در شمال غرب افغانستان که نزدیک به مرز ایران قرار دارد، فرصت بزرگی برای تقویت ترانزیت میان دو کشور به وجود میآورد. وی همچنین خواستار تسریع در تکمیل مسیر ریلی هرات طبق برنامه زمانبندی شد و پیشنهاد کرد که برای تسهیل همکاریها، نشست سهجانبهای با حضور ایران، افغانستان و چین برگزار شود.
محمداسحاق صاحبزاده، رئیس اداره راهآهن افغانستان، نیز در این نشست گفت: “پروژه خط آهن خواف-هرات نمادی از دوستی و همکاری عمیق میان دو کشور است.” وی افزود: “امیدواریم با تداوم همکاریها، شاهد افزایش انتقالات و حمل بارهای ترانزیتی و به تبع آن، رشد تجارت دو کشور باشیم.” رئیس اداره راهآهن افغانستان همچنین به ظرفیتهای بالقوه مسیر ترانزیتی چین-افغانستان-ایران اشاره کرد و تاکید کرد که افغانستان آمادگی کامل دارد تا در این مسیر، همکاریهای بیشتری با ایران داشته باشد.
معاون وزارت فوائد عامه افغانستان در ادامه از انجام مطالعات مهندسی برای ساخت مسیر ریلی زرنج-قندهار خبر داد و اظهار کرد که اتصال این خط به زابل، افق جدیدی برای همکاریهای تجاری و ترانزیتی میان ایران و افغانستان خواهد گشود.
مشهوده سروری
خبرگزاری توانا