افغانستانگزارش ها

برگزاری نشست آموزشی نقش رسانه ها در مبارزه با تغییرات اقلیم

اداره ملی حفاظت از محیط زیست یک برنامه آموزشی تحت عنوان "نقش رسانه ها در مبارزه با تغییرات اقلیم برگزار کرد

اداره ملی حفاظت از محیط زیست با همکاری موسسهٔ توانمندی محیط زیست (رها) برنامه آموزشی تحت عنوان «نقش رسانه ها در مبارزه با تغییرات اقلیمی» را امروز در کابل برگزار کرد.

به گزارش خبرگراری توانا؛ امروز سه شنبه 27 قوس سال 1403 هجری شمسی در این برنامه آموزشی ده ها خبرنگار از رسانه های کشور شرکت کردند. مولوی مطیع الحق خالص، سرپرست اداره ملی حفاظت محیط زیست، در سخنان اش به نقش رسانه ها در جامعه پرداخت و گفت،که رسانه ها زبان و چشم جامعه هستند که می توانند ذهن مردم را به سمت مثبت یا منفی سوق دهند. اما رسانه ها باید تلاش کنند ذهن مردم را به سمت مثبت و توسعه سوق دهند.

مولوی خالص همچنین به نقش و وظیفه رسانه ها در زمینه آگاهی عمومی در خصوص حفاظت از محیط زیست و تغییرات اقلیمی پرداخت و افزود،که رسانه ها در همه زمینه ها به ویژه حفاظت از محیط زیست و تغییرات اقلیمی نقش مهمی دارند نقش و مسئولیت ارزشمند در مبارزه با محیط زیست وی از مسئولین رسانه ها و خبرنگاران خواست تا با برنامه های مختلف با اداره ملی حفاظت از محیط زیست در آگاهی بخشی به این کشور همکاری کنند و در این راستا آسیب ها و صدای افغان ها در عرصه بین المللی و به ویژه حفاظت از محیط زیست به گوش مردم برسد سازمان ها که باید همکاری و هماهنگی خود را با افغانستان در مبارزه با این پدیده شوم افزایش دهند.

همچنین حجت الله مجددی، رئیس اتحادیهٔ ژورنالیستان آزاد افغانستان در این برنامه گفت،که رسانه ها به عنوان ابزاری قدرتمند در حفاظت از محیط زیست و مبارزه با تغییرات اقلیمی نقش مؤثری ایفا می کنند و می توانند به مردم، دولت ها و اتباع فعال در این زمینه کمک کنند تا توجه به اثرات منفی تغییرات آب و هوایی شهر شود.

وی قول داد اتحادیه مذکور با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های دولتی و نهادها و نهادهای غیردولتی در راستای مقابله با تغییرات اقلیمی اقدامات زیادی را انجام دهد.

مجددی همچنین از رسانه ها خواست تا جامعه جهانی را از آسیب های افغانستان در زمینه تغییرات اقلیمی آگاه کنند که منجر به جذب کمک های سازمان های بین المللی و اجرای پروژه های آنها و افزایش همکاری ها می شود.

محمد یوسف حمیدیان، رئیس موسسهٔ توانمندی،محیط حفاظت زیست رها در کابل گفت،که با ارائه اطلاعاتی از فعالیت ها و برنامه های این موسسهٔ در افغانستان برگزاری این گونه برنامه های آموزشی، ترویج فرهنگ زیست محیطی و مصون ماندن مردم از اثرات منفی تغییرات اقلیمی را بیان کرد. این در مورد افزایش آگاهی است.

در جریان این برنامه، مسئولین اداره ملی حفاظت محیط زیست و انستیتوت “رها” در مورد حفاظت از محیط زیست و تغییرات اقلیمی، مدیریت تغییر اقلیم در افغانستان، نقش رسانه ها در حمایت از تغییرات اقلیمی بحث و تبادل نظر کردند.

در مورد مناطق حفاظت شده و آلوده گی هوا از جمله مضرات تغییر اقلیم و راه های جلوگیری از آن، نیاز به آگاهی عمومی، عوامل و منابع تغییر اقلیم، گازهای گلخانه ای و عوامل آن، ساختار آب و هوای افغانستان و آسیب های آن ارائه شد سیل و زلزله اخیر

نقش و مسئولیت ادارات، نهادها و سازمان های دولتی، مشکلات و چالش های مبارزه با تغییرات اقلیمی، کنوانسیون های زیست محیطی و عضویت افغانستان و سایر مسایل زیست محیطی با اشتراک کننده گان در میان گذاشته شد.

در اخیر برنامه، احمد فرید فرهنگ، رئیس اطلاعات و روابط عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور به بیان مطالبی پیرامون فعالیت های این اداره پرداخت و یک سری موضوعات مهم زیست محیطی را که رسانه ها می توانند به ویژه در مورد آنها گزارش دهند، به اشتراک گذاشت. وی پیام ها و مستندهایی را ساخته و منتشر کرده است که به گفته خودش این موضوعات می تواند در راه حفاظت از محیط زیست و همچنین مبارزه با تغییرات اقلیمی مفید باشد.

در پایان این برنامه به شرکت کننده گان گواهینامه اهدا شد.

 

سید احمد راشد کاشفی

خبرگزاری توانا

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button