افغانستانگزارش ها

نزدیک به ۷۰۰ داکتر افغانستانی در ایران مشغول به کار هستند

نادر یاراحمدی، رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین وزارت داخله ایران، اعلام کرد که در حال حاضر نزدیک به ۷۰۰ داکتر متخصص و فوق تخصص افغانستانی در شفاخانه‌های مختلف ایران مشغول به کار هستند.

نادر یاراحمدی در سخنان اخیر خود، ضمن تأکید بر اهمیت این موضوع، اعلام کرد که آگاهی مردم از حضور گسترده داکتران افغانستانی در سیستم درمانی ایران ضروری است. به گفته او، این پزشکان از جمله «اتباع مجاز» به شمار می‌آیند که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت کارت‌های ویژه‌ای از حکومت ایران شده‌اند که بر اساس آن‌ها، می‌توانند در این کشور خدمات ارائه دهند.

یاراحمدی همچنین توضیح داد که مقام‌های ایرانی به مهاجران افغانستانی با اسناد قانونی، اصطلاح «اتباع مجاز» و به کسانی که فاقد مدارک قانونی هستند، اصطلاح «اتباع غیرمجاز» را اطلاق می‌کنند.

در ادامه، یاراحمدی به موضوع اخراج مهاجران افغانستانی از ایران نیز اشاره کرد و گفت که در سه سال گذشته، ایران حدود سه میلیون مهاجر افغانستانی را از کشور اخراج کرده است. وی افزود: «شرایط دشوار اقتصادی و سیاسی در افغانستان باعث شده است که برخی از این افراد مجدداً به ایران وارد شوند، اما با پی‌گیری‌های قاطعانه نیروی انتظامی، روند اخراج این مهاجران ادامه خواهد یافت.»

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین وزارت داخله ایران همچنین اعلام کرد که روزانه بین سه تا چهار هزار نفر از افغانستان به‌طور قانونی وارد ایران می‌شوند، اما به دلیل مشکلات مرزی، برخی افراد به‌صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شوند.

یاراحمدی از شهروندان افغانستانی خواست که برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در مرزها و داخل ایران، با پاسپورت و ویزا وارد این کشور شوند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پس از انتخاب مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران، فشارها بر مهاجران افغانستانی در این کشور افزایش یافته و اخراج اجباری آنان شدت بیشتری یافته است. فرمانده کل نیروی انتظامی ایران نیز اعلام کرده که این نیرو قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی، دو میلیون مهاجر افغانستانی را از ایران اخراج کند.

با وجود حضور گسترده پزشکان افغانستانی در ایران و نقش آنها در نظام بهداشت و درمان این کشور، وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران همچنان پیچیده است. سیاست‌های سختگیرانه‌تر دولت ایران در قبال مهاجران غیرمجاز و تلاش‌های مداوم برای مدیریت مرزها، شرایط دشواری را برای این مهاجران به همراه داشته است.

مشهوده سروری
خبرگزاری توانا

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنان بخوانید
Close
Back to top button