افغانستانجهانگزارش های تحلیلیمقاله

در پَی اظهارات سخنگوی ارتش پاکستان در اتباط با قضایای پاکستان

سخنی که نه مبنای انسانی دارد و نه اسلامی !
با تاسف به عرض برسانیم که همسایه ما کشور اسلامی پاکستان یکبار دیگر با ابراز این جمله به همه مردم افغانستان به اندازه یک پاکستانی نداسته و بی ارزش تلقی نمودند. با تاسف سخن‌گوی ارتش پاکستان احمدشریف چودری گفته است که: ( جان یک پاکستانی نسبت به همه افغانستان اولویت دارد.)
او با ابراز این سخن غیرانسانی چهره و هدف ظالمانه و غیر انسانی را به نمایش گذاشت. این ادعا از طرف سخنگوی ارتش پاکستان در حالی صورت میگیرد که روزانه دهها انسان پاکستانی اعم از نظامی و غیر نظامی بدست مخالفین شان (تی تی پی) به قتل میرسند؛ گروه های که زمانی خود شان به منظور نا امن سازی دیگران ساخته بودند که اینک نیت نا پاک شان همانها را علیه خود شان قرار داده است. و عملا پاکستان به آتشی می سوزد که خود آنرا برای سوختاندن دیگران مشتعل نموده بودند.
در گذشته نیزهمین ادعا از جانب بزرگان آن کشور صورت گرفته بود که گویا همه افغانستان و مردمش را فدای یک پاکستانی می نمایند. ولیکن ما اینگونه فکر نمی کنیم ، ما به انسانیت فکر می کنیم، ما از گرفتاری و پریشانی مردم پاکستان ناراحت هستیم و از کشته شدن و زخمی شدن انسان ها در این کشور رنج می بریم.
ما پاکستان و مردمش را فدای مردم و افغانستان نمی کنیم و همانگونه که برای افغانستان و مردم خود خیر و صلاح و امنیت و آرامش میخواهیم، برای مردم پاکستان نیز چنین استدعا می نماییم. زیرا ما و مردم پاکستان مشترکات زیاد داریم مثلا اقوامی که در دوطرف مرز زندگی می کنند با همدیگر نسبت قومی و فامیلی دارندو با همه مردم آنکشور عقاید و دین و مذهب مشترک وجود دارد، علاوه برآن روابط اقتصادی و تجارتی که بصورت گسترده دهها سال است جریان دارد.
این موضع گیری ما مبنایش انسانیت و اسلامیت است نه از سر عجز و درماندگی، حمله هوایی که اخیرآ صورت گرفت و در مقابل جواب دندان شکن دریافت کردند، ثابت شد که اگر کار به آنجا رسید افغانستانی ها هم به اصطلاح نه کم هستند و نه کم گوی. که در آن صورت هیچ طرفی از آن سود نخواهند برد، زیرا از قدیم گفته اند که ” در جنگ نان و حلوا بخش نمی شود”.
با وجود این همه چالش ها و کشیدگی های که در طول عمر77 ساله این کشور وجود داشته با توجه به دهها مسئله جهت رفع تنش ها و چالش های موجود تاکید می نمایم و سخن قبلی ام را تکرار می کنم که : کمیسیونی از نخبگان سیاسی تاریخی دوطرف تشکیل شود تا نقاط چالش زا و کشیدگی ها را از گذشته تا حال مورد ارزیابی قرار داده و نکات اختلافی را در طول این مدت مشخص نمایند ، آنگاه در روشنی آن استراتیژیی طرح و تدوین شود که دیگر مردم ایندو کشور مسلمان و برادر را گرفتار رنج و مصیبت نسازد.

غلام علی صارم نویسنده و استاد دانشگاه

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنان بخوانید
Close
Back to top button