افغانستانجهانگزارش ها

شکایت ایران به شورای امنیت سازمان ملل

 

ایران به تازگی شکایتنامه رسمی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه داده است که در آن اظهارات تهدیدآمیز رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، مبنی بر بمباران ایران در صورت عدم توافق بر سر برنامه هسته‌ای، محکوم شده است. ایران این اظهارات را نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد دانسته و از شورای امنیت خواسته است تا این تهدیدها را محکوم کرده و آمریکا را به پایبندی به تعهدات بین‌المللی‌اش ملزم کند. اهداف ایران از این شکایت عبارت‌اند از:

1. جلب توجه جامعه بین‌المللی به تهدیدهای آمریکا ایران با ارائه این شکایت، تلاش دارد توجه جهانیان را به اظهارات تهدیدآمیز آمریکا جلب کرده و این کشور را به‌عنوان ناقض حقوق بین‌الملل معرفی کند. در روزگاریکه دونالد ترامپ به تازگی دور دوم ریاست جمهوریش را اغاز کرده واین اغاز پیام خوشی به مردم امریکا و جهان ندارد،این اقدام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک مقابله تازه دپلوماتیک،میتواند موقف دونالد ترامپ را درمیان حلقات سیاسی در داخل امریکا و هم بیرون از امریکا صدمه زند.

زیرا چنین بر می آید که کنار امدن روسیه و امریکا روی اتش بس دروکراین نیزخیلی ها دشوار به نظرمیرسد درحالیکه اتحادیه اروپانیزعملا از امریکا فاصله میگیرد وانتقاد ها در داخل امریکا نیز به ویژه در جنگ تعرفه های دونالد ترامپ،بالا گرفته است.

2. محکومیت رسمی اقدامات آمریکا توسط شورای امنیت،خواست دیگر تهران است. ایران خواستار آن است که شورای امنیت، اظهارات تهدیدآمیز آمریکا را به‌عنوان نقض منشور ملل متحد محکوم کند . در روزگار کنونی که اکثریت مطلق اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد با سیاستهای دونالد ترامپ مخالف اند، ایران میتواند با استفاده ازین فرصت، فشار دیپلماتیک سنگینی بر آمریکا وارد کند.

3. ایران در نامه خود تأکید کرده است که در صورت هرگونه اقدام تجاوزکارانه از سوی آمریکا یا اسرائیل، به‌صورت سریع و قاطع پاسخ خواهد داد. این بیانگر تأکید ایران بر حق دفاع مشروع خود در برابر تهدیدات خارجی است.ایران قبل از قبل این زمینه را در افکار عمومی مساعد میکند که خواهان درگیری نیست اما ناگذیر خواهد بود در صورتیکه مورد هجوم قرار گیرداز خود دقاع کند.

بدین ترتیب دفاع مشروع خود راتسجیل میکند.

4. از انجاییکه درنهایت مذاکرات هستوی چند جانبه آغاز خواهدشد، این اقدام می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تقویت موقعیت ایران در مذاکرات هسته‌ای و نشان دادن تعهد این کشور به صلح و امنیت بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرد.

ایران پایان اقدام میخواهد ذهنیت جهان را در قبال فعالیت های هستوی و همچنان به ارتباط حفظ صلح و موازین بین المللی،مدیریت کند.در حال حاضرکه خاورمیانه درآتش جنگ و بی ثباتی میسوزد،رهبران سیاسی جهان و حتی محفل سیاسی در داخل امریکا نیز با حمله امریکا بالای ایران مخالف اند.ایران بادرک این موضوع میخواهد اتمام حجت کرده و آخرین امتیاز سیاسی-دپلوماتیک را نیز از آن خود کند.هر گاه جنگی به وقوع نپیوندد،برنده دپلوماسی جلوگیرنده جنگ،ایران خواهد بود نه امریکا.زیرابا این شکایت، ایران سعی دارد ضمن دفاع از حقوق و منافع ملی خود، اقدامات آمریکا را در مجامع بین‌المللی به چالش کشیده و حمایت بین‌المللی را جلب کند.

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button