افغانستانجهانسیاستمقاله

آیا بعد ازین سرنوشت ایران را امریکا تعیین خواهد کرد؟

آیا پالیسی ایران به عنوان کشوری مسلمان و حامی مسلمانان در قابل آمریکا تغییر خواهد کرد؟

آیا بعد از سقوط نظام خاندان اسد در سوریه، ترور چهره‌های شناخته‌ی حماس و رهبر حزب الله لبنان زنگ خطر را به گوش ایران به صدا در آورده که ایران می‌خواهد با دشمن دیرینه‌اش پشت میزی برای گفت‌وگو بنشیند؟

اگر ایران با آمریکا بر سر توافق‌های هسته‌یی هم‌پیمان شود و ایران از سوی امریکا در امان قرار بگیرد، پس سرنوشت‌ مردم فلسطین چه خواهد شد؟

این سوالاتی است که مخاطبان به دنبال پاسخ‌های آن از سوی مقامات ایرانی است.
و خبرگزاری توانا در حال دریافت پاسخ معقول این سوال‌ها از سوی مقام‌های ارشد ایران در افغانستان اند.

ادامه…

دور بعدی مذاکره‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده‌ی آمریکا درباره‌ی برنامه هسته‌یی ایران قرار است در شهر روم برگزار شود.

کاسیا فلدکمپ؛ وزیر خارجه‌ی هلند، نیز به روز دوشنبه ۲۵ حمل در دیدار وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ اعلام کرده که دور دوم گفت‌وگوها در ایتالیا ادامه خواهند یافت.

آنتونیو تاجانی؛ وزیر خارجه‌ی ایتالیا در اوزاکا چاپان به خبرنگاران گفته که دولت ایتالیا با میزبانی گفت‌وگو‌ها موافقت کرده‌‌است.
او افزوده که ما از طرف‌های ایرانی و آمریکایی درضمن کشور عمان که نقش میانجی را دارد، درخواست دریافتم و پاسخ مثبت ارائه کرده‌ایم.
دولت ما همیشه آماده‌ی میزبانی دیدارهای است که بتواند نتیجه‌های مثبتی را داشته باشند، به خصوص در موضوع هسته‌یی.

به نقل از اسماعیل بقایی؛ سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی ایران، قرار است که وزیر خارجه‌ی این کشور در پایان این هفته به روسیه بنابر رای‌زنی در مورد مسله‌های مختلف از جمله آخرین تحول‌های مسقط سفر خواهد کرد.

بقایی هم‌چنین در مورد اظهار نظر های آخر سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی آمریکا در مورد تهران از جمله این که ایران باید جدیت بیش‌تری از خود نشان دهد و تهدیدهای که در این زمینه بیان کرده‌، گفته‌است که این مواضع متناقضی است که از سوی مقام‌های مختلف آمریکایی مطرح می‌شود و باید این تناقض را آنان حل کنند.

او هم‌چنان افزوده که از دلیل‌های گفت‌وگوهای غیرمستقیم این است که آنان نمی‌توانند که مدعی مذاکره باشند و از سوی دیگر به فشار ادامه دهند و چنین روی‌کردی پذیرفتنی نیست.

درضمن، رافائل گروسی؛ مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد اعلام کرده که در هفته‌ی روان به ایران سفری خواهد داشت.
موضوع این سفر به گونه‌ی احتمالی افزایش دست‌رسی بازرسان به تاسیسات هسته‌یی ایران خواهد بود.

آژانس بین المللی انرژی اتمی نقش بارز در راستی آزمایی پای‌بندی ایران به توافق هسته‌یی ۲۰۱۵ داشته و با وجود کاهش تدریجی دست‌رسی‌اش توسط ایران پس از خروج آمریکا از توافق در سال ۲۰۱۸، هم‌چنان در ایران فعالیت می‌کند.
هم‌چنین گروسی در صفحه‌ی ایکس‌اش نگاشته که در زمانه‌ی که نیاز عاجل به راه‌حل‌های دیپلماتیک وجود دارد، تعامل و هم‌کاری مستمر با آژانس ضروری‌ست.

طبق گزارش خبرگزاری ایرنا به گفته‌ی کاظم غریب آبادی؛ معاون وزیر خارجه‌ی ایران، گروسی چهارشنبه شب به تاریخ ۲۷ حمل وارد ایران خواهد شده و با عباس عراقچی؛ وزیر خارجه‌ی ایران و مسعود پزشکیان؛ رییس جمهوری ایران دیداری خواهد کرد.

این در‌حالی‌ست که اسماعیل بقایی؛ سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی ایران به روز دوشنبه گفته‌است که به گونه‌ای قطعی باید ضمانت‌هایی در مورد اجرای تعهدها وجود داشته باشد.
موضوع ضمانت‌ها به ویژه با توجه به سابقه‌ی نقض وعده‌ها در گذشته اهمیت ویژه‌ی دارد.

وی هم‌چنین می‌افزاید که تا زمانی زبان تحریم، فشار، تهدید و ارعاب ادامه داشته باشد، مذاکرات مستقیم انجام نخواهد شد.

با این حال، وزیر خارجه‌ی ایران و استیو ویتکاف؛ فرستاده‌ ویژه‌ی دونالد ترامپ، پس از در حدود دو ساعت مذاکره‌ی غیر مستقیم با میان‌جگری بدر البوسعیدی؛ وزیر خارجه‌ی عمان، به صورت رو در رو دیدار و گفت‌وگو کردند.

درضمن، ترامپ نیز یک روز پس از مذاکره‌ها در مسقط، در هواپیمای ریاست جمهوری”ایر فورس وان” به خبرنگاران گفته که با ویتکاف دیدار کرده و گفت‌وگو‌های وی با خاورمیانه را “بسیار خوب” ارزیابی می‌کند.
رییس جمهوری آمریکا بدون این که جزئیاتی ارایه دهد، افزوده که ما خیلی زود درباره‌ی ایران تصمیم گیری خواهیم کرد.

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button