افغانستانامنیتگزارش ها

تجلیل روز جهانی ماین پاکی در کابل برگزار شد

 

برنامه تحلیل از روز جهانی ماین پاکی با میزبانی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث و اشتراک مقامات امارت اسلامی، موسسات بین المللی و نماینده‌گان سفارت خانه‌های خارجی مقیم کابل امروز۱۶حمل برگزارشد.

 

عبداللطیف نظری معین وزارت اقتصاد در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی گفت که ماین‌ها و مهمات منفجر‌ناشده یکی از عوامل مشکلات اقتصادی و زراعتی در کشور بوده‌ و با پاک‌سازی این مناطق، می‌توان زمینه‌های بیشتری برای رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی، توسعه‌ی زراعت و بهره‌برداری مؤثر از زمین‌های کشور را فراهم کرد.

وی گفت که اداره‌ ملی آمادگی مبارزه با حوادث نقش موثری می‌تواند در جذب کمک‌های خارجی داشته باشد و باید از این اداره حمایت لازم شود.

ایشان با اشاره با اخراج مهاجران افغان از کشورهای همسایه، از تجاران و سرمایه داران خواست که در این شرایط حساس در کنار مردم خود باشند.

نظری همچنان از موسسات و نهاد‌های مربوطه خواستار حمایت مالی از برنامه ماین پاکی افغانستان شد.

 

همچنان مطیع الحق خالص، سرپرست اداره ملی حفاظت از محیط زیست در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی گفت که پدیده‌ی ماین‌ها و مهمات منفجر‌ناشده به‌عنوان یک تهدید جدی در کشور مطرح است و باید برای پاک‌سازی آن تلاش و همکاری گسترده صورت گیرد.

وی در کنار اینکه ماین و مهمات منفجر‌ناشده را دشمن هر زنده جان خواند گفت که این‌ امر در سطح رشد و توسعه کشور بسیار موثر است.

خالص صاحب گفت که افغانستان در چندین مشکل همزمان مواجه است و در این شرایط نباید تنها گذاشته شود.

 

به ترتیب نثار احمد عمرزی، نماینده موسسات ماین پاکی در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی گفت که افغانستان هنوز هم با پدیده ماین و مهمان منفجر ناشده دست و گریبان است و ما این روز را در حالی گرامی می‌داریم که هنوز هم این پدیده از مردم ما قربانی می‌گیرد، که بیشتر این قربانیان را کودکان تشکیل می‌دهند.

وی اظهار داشت که برنامه‌ی ماین‌پاکی تلاش می‌کند تا با بهره‌گیری از حمایت کشورهای کمک‌کننده، این خطرات را به حداقل برساند.

عمرزی گفت که در مقایسه با سال‌های گذشته، حمایت از برنامه‌ی ماین‌پاکی کاهش یافته در حالیکه اکنون زمینه‌ بهتری برای پاک‌سازی ساحات از وجود ماین‌ها فراهم شده است.

ایشان هم‌چنان از تمام کشور های کمک‌ کننده خواست که این برنامه بشردوستانه را قربانی مسایل سیاسی ننموده و از نهاد‌های ماین پاکی حمایت همه‌جانبه نمایند.

 

همچنان محمد حسن غیاثی، معین مسکلی پلان و پالیسی وزرات صحت عامه در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی گفت که قربانیان ماین‌ و مهمات منفجر‌ ناشده، با توجه به کمبود خدمات صحی روانی، مشکلاتی در بخش صحت روانی دارند که برای آنان برنامه‌های روان درمانی دایر شده است.

وی اظهار داشت که این وزارت، با حمایت مالی سازمان‌های بین‌المللی، راهکار مناسبی را برای رسیدگی به مشکلات روانی هم‌وطنان روی دست گرفته است.

ایشان هم‌چنان گفتند که ما باید با همکاری نهادهای ملی و بین‌المللی فعال در بخش ماین‌پاکی، برنامه‌های آگاهی‌دهی عامه را درباره‌ی خطرات ماین و پیامدهای روانی آن به‌گونه‌ی جدی راه‌اندازی کنیم.

 

در ادامه غلام رضا نجار، معین سفارت جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی با اشاره به خطرات ماین در ایران اظهار داشت که ایران و افغانستان، شاهد هزاران قربانی ناشی از این دشمن پنهان بوده‌اند.

وی افزود امیدواریم که صلح در کشورهای همسایه و سراسر جهان برقرار شود و شاهد پاک‌سازی تمامی نقاط جهان از این دشمن پنهان باشیم. وی همچنین، از سازمان ملل متحد خواستار همکاری در زمینه‌ی پاک‌سازی مناطق آلوده از ماین و مهمات منفجر ناشده در افغانستان شد.

ایشان در ادامه بیان داشتند که در سال گذشته، یک تیم ماین‌پاکی ایران به افغانستان آمد و برنامه‌های مؤثری را به اشتراک گذاشت و ما امیدواریم که این همکاری در سال جاری نیز ادامه یابد.

 

داکتر ایمل صافی، مشاور ارشد تخنیکی ریاست انسجام و هماهنگی تطهیر ماین، در مورد ماین‌ها و مهمات منفجر‌ناشده در سطح کشور یادآوری کرده و گفت که با پاک‌سازی ماین‌ها، کشور از لحاظ رشد اقتصادی، زراعتی و بازگشت مهاجرین زمینه‌های مناسبی فراهم خواهد شد.

وی افزود که جنگ‌ها باعث پخش بیشتر ماین‌ها و مهمات منفجر‌ناشده در مناطق مختلف شده است. اکنون زمینه‌ی مناسبی برای پاک‌سازی این مناطق آلوده فراهم گردیده است.

ایشان همچنین بیان داشت که برنامه‌ی ماین‌پاکی تاکنون به ۴۳۸,۳۱۰ نفر از قربانیان کمک کرده و برای ۱۱ میلیون نفر آگاهی‌های لازم در مورد خطرات ماین‌ها ارائه گردیده است.

 

یک تن از قربانیان ماین و مهمات منفجر ناشده در برنامه تجلیل از روز جهانی ماین پاکی گفت که این حادثه برای من بسیار دردناک بود و تأثیرات روانی زیادی بر من گذاشت؛ اما با حمایت برنامه ماین پاکی افغانستان، توانستم به رغم مشکلات جدید، تحصیلات خود را ادامه دهم و به زندگی عادی خود برگردم.

وی از برنامه‌ی ماین‌پاکی خواست که توجه جدی به پاک‌سازی مناطق آلوده داشته باشند و با قربانیان این حادثه همکاری لازم را انجام دهند.

در پایان برنامه، الحاج ملا نورالدین ترابی، سرپرست اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث، از نمایشگاه ماین‌پاکی دیدار کرد.

بعد از برنامه امروز، الحاج ملا نورالدین ترابی، سرپرست اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث، از نمایشگاه ماین‌پاکی دیدار کرد. وی در جریان این بازدید، از فعالیت‌ها و دستاوردهای نهادهای مسئول در زمینه پاک‌سازی ماین قدردانی نمود و بر اهمیت تأمین امنیت و حفظ جان شهروندان تأکید ورزید.

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button