در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد، برخی کشورها و مقامات برجسته بینالمللی بر لزوم آزادسازی داراییهای افغانستان و ادامه کمکهای بشردوستانه به این کشور بحرانزده تاکید کردند.
در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد، مقامات برجسته بینالمللی و نمایندگان کشورهای مختلف بر ضرورت کمک به افغانستان در شرایط بحرانی تاکید کردند. این نشست که با حضور رزا اوتونبایوا، رئیس دفتر هیات معاونیت سازمان ملل در افغانستان، برگزار شد، به بررسی وضعیت انسانی این کشور و راههای افزایش حمایتهای بینالمللی از آن پرداخت.
رزا اوتونبایوا در سخنانی تاکید کرد که سازمان ملل متحد در تلاش است تا شرایط مناسبی برای تأمین نیازهای انسانی در افغانستان فراهم کند. وی افزود: «هدف ما ایجاد شرایطی است که به میلیونها نفر از مردم افغانستان شامل زنان، مردان، دختران و پسران، امکان دریافت کمکهای بشردوستانه و نیازهای اولیه بشری را بدهد.» اوتونبایوا همچنین از کمکهای اهداکنندگان بینالمللی به افغانستان در سال جاری سخن گفت و اعلام کرد که این کمکها توانسته است به ۱۵.۳ میلیون نفر در افغانستان دسترسی پیدا کند.
در این نشست، تام فلچر، معاون دبیرکل امور بشردوستانه و هماهنگکننده کمکهای اضطراری سازمان ملل نیز وضعیت بحرانی افغانستان را مورد اشاره قرار داد. وی گفت: «اگرچه بحران انسانی در افغانستان کمتر در رسانهها مطرح میشود، اما این کشور همچنان با بحران انسانی شدید دست و پنجه نرم میکند و پس از سودان، دومین کشور درگیر بحران انسانی بزرگ در جهان است.»
همچنین، در این نشست نماینده ویژه چین بر ضرورت آزادسازی فوری و بیقید و شرط داراییهای افغانستان از سوی ایالات متحده تاکید کرد. این درخواست همچنان یکی از مباحث داغ در عرصه سیاست بینالمللی و روابط میانالمللی است، چرا که آزادسازی این داراییها میتواند به تسهیل فرآیند کمکهای بشردوستانه و احیای اقتصاد افغانستان کمک کند.
این در حالیست که بحران انسانی در افغانستان همچنان یکی از بزرگترین چالشهای جهانی است که نیازمند توجه و اقدامات فوری از سوی جامعه بینالمللی است. در این راستا، آزادسازی داراییهای افغانستان و ادامه کمکهای بشردوستانه میتواند نقشی حیاتی در کاهش مشکلات موجود ایفا کند و امیدی برای میلیونها نفر در این کشور به ارمغان بیاورد.
مشهوده سروری
خبرگزاری توانا