دومین کنفرانس تقویت هماهنگی، همکاری های استراتیژیک میان اداره تعلیمات تخنیکی ومسلکی و سکتور خصوصی در کابل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری توانا: مروز دوشنبه 17 جدی سال 1403هجری شمسی مولوی غلام سعید احساس معین مسلکی اداره تعلیمات تخنیکی ومسلکی در کابل می گوید،که بخاطر کاهش نرخ بیکاری و ایجاد فرصت های شغلی برای ده ها هزار تن زمینه آموزش های حرفه یی فراهم کرده و در هماهنگی با سکتور خصوصی مطابق نیاز وارد بازار کار شده اند.
با این حال محمد یونس مومند سرپرست اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان از کمبود نیروی مسلکی در کشور ابراز نگرانی کرده و از اداره تعلیمات تخنیکی می خواهد که در زمینه آموزش حرفه های گونا گون را برای مردم فراهم کند. در همین حالی وزارت صنعت وتجارت تربیه افراد مسلکی را بر رسیدن خودکفایی صنعت کشور مهم عنوان کرده و می گوید،که تلاش صورت شود تا با افراد حرفویی افغانستان به خودکفایی دست باید.
برگزاری دومین نشست هماهنگی و مشارکت تعلیمات تخنیکی ومسلکی با سکتور خصوصی اینجا در شهر کابل!
اداره تعلیمات تخخنیکی و مسلکی در این نشست با چهار اداره تفاهمنامه همکاری امضا کردند.این کنفرانس به هدف تقویت همکاری و هماهنگی سکتور خصوصی با اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در زمینه شریک سازی نیاز ها، مهارت های مورد ضرورت نیروی کار بهبود کیفیت آموزش های تخنیکی و مسلکی مطابق نیاز بازار کار به منظور شغل یابی و اشتغالزایی کاهش فقر و رشد اقتصادی خانواده ها و کشور گفته شده است. معین اداره تعلیمات تخنیکی در این مراسم گفت،که از زمان روی کار آمدن حکومت سرپرست ده ها هزار تن از دوره های آموزش های حرفویی در بخش های گونه گون در سراسر کشور فارغ شده و و ارد بازار کار گردیده است.
نماینده گان سکتور خصوصی در این مراسم با آنکه اظهار همکاری نموده اما از نبود نیروی کاری ماهر و مسلکی در کشور ابراز نکرانی کرده و می گویند،که باید در راستای مسلکی سازی افراد در به گونه جدی کار صورت گیرد.
از سوی هم مولوی حافظ نجیب الله عظیمی رئیس مستهلکین وزارت تجارت و صنعت بر مسلکی شدن تولیدات داخلی تاکید می کند و می گوید،که از زمان روی کار آمدن حکومت سرپرست در افغانستان نزدیک به 140 سکتور خصوصی به خودکفایی دست یافته است.
این در حالیست،که اداره ملی تعلیمات تخنیکی ومسلکی در جریان سه سال گذشته ده ها هزار تن از فارغان رشته های مختلف مسلکی وحرفوی را از طریق 378. مرکز آموزشی در 74 رشته بنیادی در ده سکتور تعلیمی آموزش داده و به سکتور خصوصی و ادارات دولتی به کار گماشته است.
سید احمد راشد کاشفی
خبرگزاری توانا