افغانستانجهانفرهنگ و هنرگزارش های تحلیلیمقاله

کنگره بین‌المللی « اندیشه های قرآنی آیت الله خامنه‌ای» در کابل برگزار شد.

کنگره بین المللی«اندیشه های قرآنی آیت الله خامنه‌ای» امروز یکشنبه(۱۴ دلو) از سوی نمایندگی جامعة المصطفی(ص)با حضور، معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، رئیس شورای علمای شیعیان افغانستان و سایر علما و فرهنگیان در شهر کابل برگزار گردید.

آقای مولوی هدایت در این کنگره گفتند: اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله) بر عدالت اجتماعی، تفکر و تدبر در آیات قرآن کریم، ولایت مداری، توجه به رشد اخلاقی جامعه، استقلال و عزت مسلمانان، دوری از اسراف و مصرف گرایی استوار است.
همچنان آقای فهیمی اندیشه های رهبری را در سراسر زندگی شان قابل مطالعه دانست و گفت نمی توان زندگی و شخصیت بزرگان را بر اساس یک برهه خاص از زندگی شان به بررسی گرفت، ایشان بیان کرد که زندگی آیت الله خامنه ای از اول دوران طلبی تا اکنور بر مبنای آموزه های قرآن شکل گرفته است.

در ادامه آقای دکتر حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل با تمسک به آیه هایی از قرآن کریم بیان نمود: پر تکرار ترین آیه در بیانات رهبری(مدظله)، این آیه است. وقتی در اندیشه ایشان دقت کنیم، منظومه هماهنگی از سلسه آموزه های قرآن کریم در گفتارهای ایشان پدیدار است.
ایشان افزود: با بررسی مجموعه مکتوبات، منشورات و بیانات رهبری(مدظله)، به این نتیجه می رسیم که در نیم قرن حاضر، یک اندیشه منسجم قرآنی شکل گرفته است و البته بزرگان چون امام خمینی(ره)، صاحب جواهر و سایر علما در شکل گیری این اندیشه سهیم هستند.

سپس آقای مولوی منیب به سخنرانی پرداخت، ایشان تدویر کنفرانس های علمی مبتنی بر اندیشه های قرآنی بزرگان جهان اسلام را قابل ستایش دانست و گفت: امام مالک فرموده است: «هیچگاه آخر این به صلاح نمی رسد، مگر به آنکه اول این امت به صلاح رسیده است» و آن قرآن است.

سخنران پایانی کنگره آقای نجاری، معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان بود، ایشان پیرامون سیاست خارجی از منظر مقام معظم رهبری توضیح داده و گفتند: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، با هدایت و رهبری حضرت امام خمینی(ره) از آموزه های دینی برخاسته است. ایشان تمام تلاش خود برای بهبودی دستگاه دیپلوماسی، به کار می برد و از سوی دیگر تمام منطبق بودن تمام زوایای سیاست خارجی را با موازن و معیارهای شرعی، به مسئولین گوشزد می کردند. اکنون که مقام معظم رهبری بالاترین مقام برای اخذ تصمیمات کلان در عرصه سیاست خارجی هستند. منویات و تصمیمات وی، علاوه بر حفظ شأن سیاست گذاری کلان جمهوری اسلامی ایران، به دلیل مبتنی بودن بر پایه های مستحکم معنوی، اعتقادی و دینی، گنجینه ارزشمندی برای کشور در عرصه سیاست خارجی به شمار می رود و می تواند مرهمی بر آلام جامعه باشد.

خبرگزاری توانا

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button