افغانستانگزارش ها

اتاق تجارت ایران و افغانستان راهی بسوی رفع حوایج دوجانبه

رهبری اطاق مشرتک تجارت افغانستان وایران میګوید
که صادرات ایران به افغانستان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.
این مقام همچنین با اشاره به رفع موانع ورود پنبه افغانستان به ایران گفت که ورود پنبه از افغانستان به ایران نیز افزایش چشمگیری داشته است. او همچنین افزود که ایران در تلاش است تا واردات دام سبک از افغانستان را تقویت کند.
مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به افغانستان در سالهای اخیر،شامل سوخت‌های معدنی، روغن‌های معدنی، آهن و فولاد؛ پلاستیک مصنوعات از آن‌ها؛ میوه و آجیل خوراکی و پوست مرکبات یا خربزه؛ سبزیجات خوراکی وریشه‌ها بوده است.
صنایع غذایی و نوشابه‌ها، صنایع شیمیایی و محصولات معدنی نیز به نوبه خود ،اقلام وارداتی از ایران را میسازد.
همچنین صادرات ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی، اجزاء و قطعات آن‌ها و …
از سویی هم با اغازصادرات پنبه افغانستان به ایران حجم صادرات افغانستان بیشتر شد.
در سال 2024 حجم تجارت بین ایران وافغانستان از مرز 3 ملیارد دالر عبور کرد که تحول شگفت انگیزی در تجارت افغانستان وایران به حساب میرود.
درین اواخر بحث روی تجارت ترجیحی نیز میان هردو کشور ادامه دارد.اگر چند تا کنون تجارت ترجیحی رایج نیست اما چنین بر می آید که گذشت زمان این امر را نیز ممکن گرداند.
آنچه که در رشد تجارت میان افغانستان و ایران مهمتر است اینست که هردو کشور میتوانند سهولت های زیادی را با رویدست گرفتن سیاست های تعرفوی برای کالا های یکدیگر ایجاد کنند که بدون تردید سبب رشد بیشتر داد وستد و کاهش غیر منتظره قیمت ها در هردو کشور خواهدشد.
همچنان سیاست های ترجیحی و کاهش یا افزایش تعرفه های گمرکی درتفاهم با هم،میتواند جلو سیاست دمپنگ برخی از کشور های دیگر را درافغانستان وایران بگیرند که تلاش میکنند با نوسانات موضعی قیمت ها،بازار ها را در انحصار خود دراورند.
بدین ترتیب زمینه برای رشد تولیدات در هردو کشو و بازار یابی هر چه بیشتر برای کالا ها و محصولات مهیا میگردد.
سیاست های ترجیحی،میزان تقاضا را نیز در بازار بالامیبرد زیرا قیمت ها را کاهش داده و توان خرید مردم را برای تولیدات،بیشتر میکند.
هر گاه سیاست های ترجیحی و تغیر تعرفه ها،با تفاهم و محاسبه مشترک میان هردو کشور، رویدست گرفته شود، دیری نخواهد بود که فشار ها و تهدیدات اقتصادی، هیچگونه تاثیری روی بازار ها و اقتصادمردم افغانستان وایران نداشته باشد.

خبرگزاری توانا
آزاده قهرمان.

مطالب مشابه

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button